Regulament Oficial

Regulament de participare
Pe-un picior de Plai!

REGULI GENERALE
1.1. Organizatorul evenimentului este Clubul Sportiv Asociatia Alergotura din Timisoara. Evenimentul Pe-un picior de Plai! (denumit mai jos si “Evenimentul”) este un eveniment de masa dedicat in special sportivilor amatori, dar care poate fi deschis si elitelor.

1.2. Prevederile acestui Regulament se aplică tuturor celor care au statul de Participanti la Eveniment , respectiv au realizat o inscriere validă si confirmată de catre Organizator și sunt in posesia unui număr de concurs valid pentru Eveniment. Participanții se obligă sa respecte condițiile impuse de către Organizator pe toată durata Evenimentului.

1.3. Înscrierea Participanților se face prin înregistrare online pe site-ul www.alerglaplai.ro sau, în masura în care Organizatorul decide astfel, prin înscriere la fața locului. În ambele situații Participanții vor semna un formular de înscriere prin care declară că acceptă şi înţeleg termenii şi condiţiile de participare la Eveniment, precum şi regulamentul Evenimentului, îşi dau acordul ca imaginea lor sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare ale evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. în mod gratuit şi necenzurat;

1.4. Ediția a 5-a a Pe-un picior de Plai! se va desfășura în data de 14 septembrie 2019

1.5. Organizatorul are dreptul de a refuza inscrierea si/sau participarea la cursa a unui participant.

2. OBLIGAȚIILE PARTICIPANȚILOR

2.1. Participarea la Eveniment se face pe propria răspundere a Participantului, în deplină cunoştinţă a capacității de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.

2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la organizarea evenimentului nu sunt responsabili in nicio situatie pentru orice fel de rănire, pagube de orice fel sau deces care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării Evenimentului.

2.3. Organizatorul recomanda participantilor incheierea unei asigurarari în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

2.4. Participanţii au obligaţia de a cunoaste si respecta regulile Evenimentului si de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile Organizatorului.

2.5. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, dacă prezintă o stare de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.

1.8. Înscrierile online se fac până pe 9 septembrie 2019 ; validarile se vor face pana in data de 11 septembrie 2019, ora 23:59. După aceste date înscrierile nevalidate se vor anula.

1.9. Traseul competiției este descris în sectiunea dedicată de pe alerglaplai.ro

3. PROCESUL DE INSCRIERE, TAXA DE PARTICIPARE

3.1. Înscrierile online se deschid si se inchid la data şi ora prevăzută de organizator pe site-ul evenimentului www.alerglaplai.ro.

3.2. Procesul de inscriere consta in parcurgerea cu succes a urmatoarleor etape:

a) Inscrierea

Înscrierea se va face online până la data indicata de Organizator sau la epuizarea numerelor alocate curselor. Dacă rămân numere disponibile, vor fi acceptate înscrieri și la locul desfășurării evenimentului, înainte de concurs, cu achitarea taxelor de participare curente.

Înscrierea are ca scop rezervarea unui număr de concurs la una din cursele evenimentului și se face pe principiul “primul venit – primul servit”. Numarul va fi rezervat timp de 3 (trei) zile lucratoare, timp in care este asteptata confirmarea achitarii taxei corespunzatoare cursei alese. Daca plata nu este efectuata in cele 3 zile lucratoare, inregistrarea este anulata.

b) Plata taxei de participare.

Taxa de participare poate fi diferita in functie de cursa, diversele transe de bilete, numar de locuri ramase disponibile, existenta (sau nu) a anumitor reduceri sau gratuitati. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica aceste taxe in functie de conditiile momentului.

Taxa de participare se poate face online, in momentul inscrierii, precum si ulterior acesteia prin transfer bancar in contul:

RO45.BACX.0000.0007.9166.2000 al CS Asociația Alergotura deschis la banca Unicredit, CIF 30549630, mentionand la detaliile de plată: „Participare Plai2019, cursa(km) Nume, prenume” (numele persoanei pentru care se efectuează plata)

Cu acordul prealabil al Organizatorului, in cazuri speciale, plata se poate realiza si in numerar.

Detalii despre calendarul de inscriere, numarul de locuri disponibile si taxele de participare se gasesc pe pagina Calendar inscrirere/Taxe participare

Având în vedere cvasi-simultaneitatea startului curselor, o persoana poate fi înscrisă la o singura cursa. Transferul de la o cursă la alta se poate face în perioada in care inscrierile sunt deschise, prin renunțarea la cursa inițială și re-înregistrarea la noua cursa, în limita locurilor disponibile si cu plata diferentei de taxa la momentul transferului.

Odată înscrierea făcută, numele și prenumele persoanei precum și cursa aleasă vor fi publicate pe site-ul Evenimentului, putand avea unul din urmatoarele statusuri:

INP – Inregistrare incompleta – Acest status apare cand inregistrarea nu a fost finalizata corect sau cand datele sunt incomplete. Acest status nu obliga cu nimic nici Participantul nici Organizatorul. Organizatorul poate sa stearga oricand astfel de inregistrari. Pentru a se inscrie Participantul trebuie sa reia intreg procesul de inscriere.

NEW – Inregistrare noua, in curs de validare – Inregistrarea a fost initiata corect dar nu a fost facuta plata taxei de participare. In acest moment inscrierea NU este valida dar un mesaj (e-mail) de multumire care contine si instructiunile de plata a fost transmis pe adresa de e-mail folosita la inscriere. Pentru validarea inscrierii trebuie facuta plata taxei de participare.

PPD – Plata intarziata – Plata nu a fost facuta in intervalul specificat iar inscrierea NU este validata. Un mesaj care sa va reaminteasca necesitatea efectuarii platii a fost transmis pe adresa de e-mail folosita la inscriere. Organizatorul poate anula in orice moment inregistrarea avand acest status fara niciun fel de obligatie. Pentru a se inscrie Participantul trebuie sa reia intreg procesul de inscriere, de preferat cu plata online.

CONF – Inscrierea este validata. Un numar de concurs a fost alocat. Pe adresa de e-mail folosita la inscriere s-a trimis un mesaj de confirmare precum si “Declaratia pe propria raspundere” pe baza careia va puteti ridica kitul de participare.

CAN – Inregistrare anulata – Organizatorul nu are nicio obligatie in acest caz. Pentru a se inscrie Participantul trebuie sa reia intreg procesul de inscriere, de preferat cu plata online.

3.3. La acest Eveniment varsta minima admisa la cursele cronometrate este de 14 ani impliniti pana in ziua cursei, pentru “Primul meu Trail (7.0km), 16 ani pentru “Imi place Trail” (14,5 km), 18 ani pentru “Sunt nebun dupa Trail” (20,5 km), respectiv 12 ani pentru Crosul Popular. La Crosul Copiilor vor fi acceptati copii cu varsta peste 5 ani impliniti la data cursei. Minorii vor fi admisi in concurs doar pe baza unui “Acord pe propria raspundere” semnat de parinte sau tutorele legal.

3.4. În caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.

3.5. În cazul anulării competiţiei în situație de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere NU se returnează. Organizatorul NU va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

3.6. Transferul unei inscrieri validate: Participantii au posibilitatea de a transfera catre o alta persoana o inregistrare valida (CONF) avand obligatia sa anunte in prealabil Organizatorul pe adresa mail@alergotura.ro si cu obligativitatea ca persoana care va participa la cursa sa indeplineasca si sa fie de acord cu toate conditiile din prezentul regulament. Niciun transfer nu este valid daca nu a fost aprobat de catre organizator prin trimiterea unui e-mail ce contine “Declaratia pe propria raspundere” pe baza careia va puteti ridica kitul de participare. Organizatorul poate aplica o taxa de transfer.

3.7. Restituirea taxei de participare: Taxa se restituie pana la 1 septembrie 2019 (mai putin comisioanele bancare). Dupa aceasta dată taxa nu se mai restituie.

3.8. Transferul intre probe este posibil pana la 10 septembrie 2019. Transferul între probe se face doar dupa acoperirea diferentei de taxa pana la taxa curenta a probei, dar fara a restitui Participantului eventualele diferente de la taxa initiala si doar daca exista locuri disponibile, confirmate de catre Organizator.

4.KITUL DE CONCURS

4.1. Kit-ul de concurs cuprinde:

Acces la cursa aleasa
Numar de concurs
Cronometrare cu cip
Medalie finisher
Acces la punctele de hidratare si alimentare
Asistenta medicala
Diploma finisher
Tricoul evenimentului (din bumbac pentru participantii la cursele cronometrate)
Elemente promotionale ale sponsorilor si organizatorilor.

5.CATEGORII ȘI CLASAMENT

5.1. Se fac clasamente separate pentru fiecare proba cronometrata.

Clasamentul OPEN se va face pe baza timpului net (calculat între momentul în care alergătorul trece pe sub poarta de start și cel în care încheie cursa). Participantii mai rapizi sunt rugati sa se pozitioneze cat mai in fata, in cadrul probei respective.

5.2. Premiile Evenimentului sunt mentionate la sectiunea “Premii“ de pe site-ul alerglaplai.ro

5.3. Toti participanții care trec linia de sosire la probele cronometrate vor fi premiati cu o medalie. Toti participantii care trec linia de sosire la probele necronometrate vor fi premiati cu o diploma.

5.4. Organizatorul va afisa clasamente pe baza categoriilor de varsta definite la inscriere si poate organiza premieri cu diplome a primilor 3 clasati la fiecare categorie. Detaliile legate de categorii sunt mentionate in sectiunea “Premii“ de pe site-ul alerglaplai.ro

5.5. Validarea clasamentului se va face în 2 zile de la terminarea evenimentului, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forță majoră.

6. PROCEDURA DE CONCURS

6.1. Numărul de concurs va fi inmanat tuturor Participantilor cu o inscriere confirmata si trebuie prins pe partea din față a tricoului şi trebuie să fie vizibil pe toată durata concursului. În caz de abandon, numărul trebuie predat la punctul de control/cronometrare unde se anunţă retragerea din concurs.

6.2 Cipul de cronometrare, pentru probele cronometrate, este fixat pe numărul de concurs (lipit pe spatele numărului). Numărul de concurs se poartă prins cu ace siguranță pe tricou, în față, preferabil în zona abdomenului, neacoperit de alte echipamente. Dezlipirea sau deteriorarea cipului duce la imposibilitatea cronometrarii – fapt pentru care Organizatorul nu isi asuma nicio raspundere

6.3. Startul se va da la data şi ora stabilite de organizator şi anunţate pe site-ul competiţiei in conformitate cu Programul evenimentului. Locurile zonelor de start vor fi publicate pe pagina oficială a evenimentului.

6.4. Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face doar la punctele de control de pe traseu sau în zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu mai doreşte să continue concursul are obligaţia de a se deplasa până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde va preda numărul de concurs şi va fi considerat retras.

6.5. Oprirea, retragerea din cursă, penalizări, descalificări.

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start
 • starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control/cronometrare, la finish sau sunând la numerele de urgență comunicate.

Următoarele situații pot conduce la descalificare:

 • Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu (ex. numarul de concurs, cip de cronometrare)
 • Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu
 • Nerespectarea regulilor competiției
 • Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs
 • Participarea la o proba diferita decât cea la care a fost validată înscrierea

7. PROTECȚIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, în orice loc de pe traseu, în afara celor amenajate sau la punctele de control.

7.2. Cei care nu respectă această regulă pot fi descalificaţi.

8. ECHIPAMENT OBLIGATORIU

8.1. Următorul echipament este obligatoriu pentru fiecare participant care va fi prezent la start:

 • încălțăminte sport pentru alergare
 • ținută sportivă (pantaloni /fustă/colanți, tricou/maieu de alergare)
 • număr de concurs, care va fi ridicat de la organizator. Numărul va trebui purtat la vedere, pe piept sau în partea din față fără a fi deteriorat sau modificat.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu îndeplinesc condițiile de echipare.

9. RECLAMAȚII / CONTESTAȚII

9.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris catre Organizator în decurs de 15 minute de la închiderea oficială a cursei.

10. MODIFICAREA TRASEULUI. ALTE DECIZII PRIVIND DESFĂȘURAREA CONCURSULUI

10.1. Traseul curselor va fi publicat pe site-ul Evenimentului. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

10.2. Orice decizie va fi luată de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

10.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Organizatorul își rezervă dreptul de a completa și modifica acest regulament fără a notifica în prealabil participanții. Dacă apar modificări semnificative ale regulamentului, acestea vor fi afișate vizibil pe site-ul evenimentului și/sau pe pagina de Facebook a evenimentului

11. DREPTURI DE AUTOR

11.1. Prin înscrierea în competiţie participanţii vor autoriza Organizatorii, inclusiv partenerii acestora, să folosească şi să reproducă orice material conţinând imagini din cadrul Evenimentului care includ participanţii. Clubul Sportiv Asociația Alergotura este înregistrat de Ministerul Justiției din anul 2012 (CIF //2661/A/2012) ca entitate non-profit, deține număr de înregistrare în Registrul Sportiv din 2015 (Nr. CIS TM/7/00004/2015) si este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr.36515.