Traseu

Cele trei curse cronometrate se vor desfasura pe trasee marcate prin Padurea Verde (Timisoara). Traseul va include parti de poteca prin padure precum si bucati de drum forestier pietruit si asfalt. In caz de timp nefavorabil, pe fondul unor ploi abundente in perioada de dinaintea evenimentului se va utiliza exclusiv drumul pietruit.
Crosul Popular si Crosul Copiilor se vor desfasura pe un traseu asfaltat si pe drum forestier pietruit.

Startul se va da din dreapta intrarii in Muzeului Satului Banatean, locul de desfasurare al festivalului Plai.

Traseele sunt disponibile in detaliu la urmatoarele linkuri:

Atentionare:

In aceasta perioada a anului, atat pe marginea drumului pietruit cat si pe potecile din Padurea Verde se gaseste ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), care poate pune probleme celor care sunt alergici la aceasta planta. Partenerul nostru Directia Silvica Timis va lua toate masurile aflate in puterea sa pentru a elimina / reduce cat mai mult posibil aceasta planta din zona concursului.
Traseul de la cursele Imi Place Trail si Sunt Nebun Dupa Trail cuprinde o portiune de poteca mai “salbatica”, in care pot aparea ierburi inalte, arbusti cu spini, zone denivelate si zone care pot contine apa daca ploua abundent in perioada de inaintea cursei. Se recomanda utilizarea jambierelor mai inalte si atentie sporita la alergarea pe acea portiune:

Legenda pentru poze:

P.C. – punct de control
P.H. – punct de hidratare